vineri, 22 noiembrie 2019

Comunicat al Uniunii Militarilor si Politistilor "Mihai Viteazul"

Uniunea Militarilor si Politistilor “Mihai Viteazul” sprijina alegerea Vioricai Dancila ca presedinte al Romaniei. 

Membrii UMPMV si Sindicatele din Armata si Politie care au aderat la Uniune vor sustine duminica, 24 noiembrie, candidatul PSD, Viorica Dancila, pentru cea mai inalta functie in stat. 

Decizia a fost luata in urma intalnirii conducerii Uniunii cu presedintele PSD, Viorica Dancila, intalnire incheiata cu semnarea, in data de 14.11.2019, a unui Protocol de colaborare. 
Potrivit Protocolului,  PSD va continua sa apere, impreuna cu Uniunea Militarilor si Politistilor “Mihai Viteazul”
demnitatea si drepturile militarilor si politistilor, activi si rezervisti, din toate institutiile din  domeniul aparare, ordine publica si siguranta nationala. 

Protocolul subliniaza faptul ca presedintele PSD, doamna Viorica Dancila, nu considera ca pensiile militare sunt pensii speciale, ci ocupationale. Partidul Social Democrat nu va accepta ca pensiile acestei categorii de personal sa fie taiate prin modificari legislative. 

De asemenea, PSD s-a angajat sa sustina in Parlament revenirea la prevederile initiale ale Legii 223/2015, promovata si sustinuta de generalul Gabriel Oprea, in calitate de vicepremier pentru securitate nationala, asumata de PSD, votata de Parlament  si promulgata de presedinte.