Gabriel Oprea - am fost si raman un sustinator al intereselor legitime ale militarilor

joi, 4 februarie 2016

Un drept la replica solicitat de dl. Gl.bg.(r) Nicolae GROPANPentru un istoric autentic „adevarul imediat” este tot atat   de important ca „adevarul trecut”
Cred ca va este cunoscuta  aceasta zicere domnule Dogaru!?!
Nu este prima data cand, referindu-va la Federatia Militarilor din Romania, dezinformati intentionat si mintiti nedemn.
oComisia de aparare, ordine publica si siguranta nationala a Senatului Romaniei a invitat la discutii, pe tema OUG nr. 57/2015, reprezentanti ai sindicatelor si ONG-urilor din sistem”, prezentati propriile umori fata de anumiti „fosti sau inca membri SCMD”
„Din partea Federatiei Militarilor, domnul gl. (r) Gropan a venit insotit de gl. (r) Virgil Balaceanu si de noii sai colaboratori, fosti sau inca membri SCMD, reprezentand acum ROMIL, domnii col. (r) Tudor Marian,  cpt. cdr. (r) Dumitru Burada si doamna col. (r) Luminita Petrescu. Din partea ANCMRR, s-a prezentat cdor. (r) Constantin Alexandru si el fost membru SCMD. Ne bucura faptul ca SCMD a devenit o pepiniera de cadre bataioase pentru ONG-urile rezervistilor”.
Consecventa ideii de unire reala a militarilor, politistilor si functionarilor publici  cu statut special din administratia penitenciarelor, Federatia este initiatoarea si cofondatoarea Forumului structurilor asociative din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala . Pentru noi este normal sa colaboram cu toti cei care urmaresc aceleasi scopuri si interese. Cat despre faptul ca vorbiti despre „fosti membrii SCMD” care   actualii nostri colaboratori cred ca este o bila neagra pentru noi.
„Din partea SNPPC a venit domnul vicepresedinte Dumitru Coarna, insotit de domnul Surugiu. Domnia sa a acaparat discutia, sustinand punctul de vedere comun al SNPPC si al Federatiei Militarilor: ordonanta de urgenta e buna dar trebuie amendata la articolele privind pragul care trebuie sa devina 100% si la baza de calcul”.
Ca o persoana ce se pretinde permanent informat ar fi  trebuit sa cunoasteti ca Federatia Militarilor din Romania  a contestat real , nu declarativ, in sris , Avocatul poporului asupra aspectelor de neconstitutionalitate ale art.40 din OUG 57/2015, sesizare timisa spre informare presedinelui, presedintilor celor doua camere ale Parlamentului,primului ministru,ministrilor de resort si tuturor directorilor serviciilor secrete din Romania.
              
·         „Pentru ca nu se justifica urgenta modificarii unei legi organice abia promulgate, textul unei intregi OUG privind modificarea Legii nr. 223/2015, cu 30 de articole, a fost strecurat ca ... articol (nr. 40) intr-o OUG privind salarizarea pe 2016. Conform materialelor prezentate presedintelui SCMD cu o zi inainte, de catre Secretariatul General al Guvernului, Guvernul nici nu a stiut ca adopta asa ceva„.
·         Pentru o asemenea fapta trebuia sa sesizati imediat DNA, altfel sunteti partas ,in cel mai bun caz tinuitor, la o fapta foarte grava

O alta omisiune intentionata ca sa nu-i zic minciuna :

”In finalul discutiilor, SCMD si ANCMRR au sustinut calitatea de pensie separata, similara pensiei private si provenita din contributii benevole, din venituri impozitate a pensiei suplimentare, stabilita a fi „in afara pensie militare de stat” conform Decretului nr. 141/1967 si fixata la 16% din valoarea pensiei militare de stat prin Decretul nr. 232/1986.”
Ideea pensiei suplimentare ati luat-o din zbor atunci cand eu am prezentat documentat acest aspect la intalnirea din 01.02.2016 cu ministrul apararii. 
     Ca unul care si-a cladit pe bune o  adevarata cariera militara ,sunt mai grau de manipulat si cu atat mai mult de intimidat. Dupa cum vedeti eu nu atac in nici un fel sindicatul iar pe membrii  sai ii respect ca fosti camarazi.
   In rest sa auzim corect numai de bine.
Gl.bg.(r)Nicolae GROPAN
Presedintele Federatiei Militarilor din Romania