Gabriel Oprea - am fost si raman un sustinator al intereselor legitime ale militarilor

marți, 5 ianuarie 2016

Comunicat in atentia rezervistilor proveniti din MAI

Stimati camarazi,

Salutam initiativa d-lui ministru de interne de a deschide o linie directa, in ceea ce priveste analizarea efectelor Legii pensiilor militare de stat (aparuta ca initiativa a SCMD). Va atragem insa respectuos atentia ca legea in cauza a fost modificata, in esenta ei, printr-o anticonstitutionala OUG, strecurata ca art. nr. 40 in OUG 57/2015. Pe cale de consecinta, va rugam sa raspundeti invitatiei d-lui ministru dar, pentru lamurire completa, sa luati legatura si cu Departamentul Juridic al SCMD, alertat de catre profesionistii din MAI, care au facut calcule concrete pentru situatia unui comisar sef cu vechime de 39,6 ani efectivi si pentru un agent principal cu vechime de 36 de ani, atat pe Lege cat si pe Ordonanta. Rezultatele vi le prezentam aici, cu precizarea ca ne-au fost transmise de reprezentantii dvs. activi, direct interesati. In cazul in care sesizati diferenta, va asteptam la mitingul organizat de noi, pentru respectarea principiilor democratiei, pentru salarii si pensii decente, atat pentru civili cat si pentru militari si politisti, in Piata Victoriei, in data de 24 ianuarie a.c., incepand cu ora 11.00.

Cu stima,
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU


 NOTA: Va prezentam comunicatul AGERPRES:

Linie telefonică pentru pensionarii MAI la care se pot obține informații privind Legea 223/2015

 •  Social
89 afişări
Ministerul Afacerilor Interne a pus la dispoziția pensionarilor MAI o linie telefonică specială - 021 264 8505 - la care aceștia pot obține informații referitoare la Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.
''În condițiile intrării în vigoare a Legii nr. 223/ 2015 privind pensiile militare de stat, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a dispus o serie de măsuri pentru informarea pensionarilor MAI referitor la noile prevederi legislative, printre care și înființarea unei linii telefonice speciale. Linia telefonică 021 264 8505 va funcționa de luni până vineri, în intervalul orar 8,00 — 16,00, fiind gestionată de specialiști ai Casei de Pensii a Ministerului Afacerilor Interne'', informează MAI într-un comunicat transmis marți AGERPRES.
Totodată, MAI a luat măsurile necesare pentru ca pe talonul pe care pensionarii îl vor primi în luna ianuarie să se introducă o mențiune prin care aceștia sunt informați că, până la data de 30 iunie, își pot exprima opțiunea cu privire la perioada de timp avută în vedere pentru realizarea recalculării pensiei, conform art. 109 sau 110 din Legea nr. 223 /2015.
Cei interesați pot transmite solicitări de informații privind noul cadru legal aplicabil pensiilor militare la adresa de e-mail casapensii@mai.gov.ro sau la adresa de corespondență a Casei de Pensii a MAI — București, Strada George Georgescu nr. 3, sector 4, Cod Poștal 040131, se mai arată în comunicatul citat.
În plus, pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, www.mai.gov.ro, pe prima pagină, la secțiunea ''UTILE'', a fost creat un link către pagina Casei de Pensii a MAI (http://www.mai.gov.ro/index03_3_04.html), unde pot fi găsite informații referitoare la noile prevederi legale privind pensiile militare, răspunsuri la întrebări frecvente și modalitățile de contact ale specialiștilor de la Casa de Pensii a MAI. AGERPRES/(AS — autor: Cristina Tatu, editor: Georgiana Tănăsescu)