Gabriel Oprea - am fost si raman un sustinator al intereselor legitime ale militarilor

luni, 13 octombrie 2014

JOCURI OPERATIVE VIZAND DESFIINTAREA SCMD

- In atentia tuturor membrilor SCMD -
Doamnelor si domnilor,
Contracarand eforturile USL si ale societatii civile din 2011-2012, de reinstaurare a democratiei constitutionale, demisul Traian Basescu, bazandu-se pe justitia macovee si pe instrumentele de politie politica, a trecut la represalii. Planul sau prevede arestarea tuturor oponentilor politici, sub cele mai ciudate acuze (actiune in plina desfasurare), interzicerea presei neobediente (vezi Actiunea Antena 3), desfiintarea USL (obiectiv atins), impiedicarea lui Victor Ponta sa candideze la prezidentiale (Actiunea Basescu-Turcescu) si, imediat dupa alegeri, inainte de predarea mandatului, destructurarea PSD si desfiintarea SCMD.
In acest context trebuie intelese mizeriile postate in ultima vreme si actiunile presedintilor a doua filiale ale SCMD, in dispretul hotararilor CNR din 2010-2013, al Statutului si Actului constitutiv al SCMD. Ele constituie incununarea unei actiuni constante, tenace, de erodare din interior a SCMD, care trebuie sa culmineze la CNR 2014, anul acesta fiind an de alegeri si pentru conducerea SCMD.
Actiunea de destructurare a SCMD cuprinde urmatoarele aspecte:
·         Impiedicarea permanenta de aderare la SCMD a noi membri, prin formula “Vreti sa le dati bani la hotii astia?”, atitudine aroganta fata de solicitanti sau atacurile constante dezlantuite la adresa conducerii SCMD menite a inocula imaginea unei organizatii putrede, corupte sau formate din oameni cu manifestari extremiste.
·         Acreditarea ideii ca SCMD ar fi organizatie a "coloneilor facuti la apelul de seara", ocolita cu dispret de adevaratii militari si politisti, desi la SCMD au aderat 350 de generali in rezerva si in retragere, fosti sefi ai SMG, ca gl.(r) Mihail Popescu sau gl.(r) Mircea Chelaru, chestori ca domnii Toma Zaharia sau Pavel Abraham, fosti sefi ai statelor majore de arma sau ai Directiilor centrale si Academiilor militare.
·         Atacuri asupra membrilor fondatori, in special asupra celor atestati la judecatorie ca fiind membri ai CD, reusindu-se blocarea a 3 dintre acestia, in 2010-2011.
·         Negarea activitatii si drepturilor membrilor fondatori, care potrivit hotararii judecatoresti constituie sindicatul si care au deblocat situatia in 2011 si 2012, utilizand art.9, al.3b din Statut, prin votarea unor vicepresedinti interimari.
·         Acuzele permanente la adresa departamentelor economico-financiar si juridic, mergand de la insultarea membrilor acestora pana la actiunea depusa in perspectiva CNR 2011, la Judecatoria sectorului 1, prin Cabinetul de avocatura Neacsu, de la Craiova, acuzand indepartarea conducerii SCMD de la Statut si de la Hotararea judecatoreasca de infiintare, cu exemplificarea existentei unui citat “Vicepresedinte Col.(r) Tudor Marian”, inexistent in actele depuse. Aceasta actiune, ca si tentativa similara din 2012 se coroboreaza demersurilor facute prin Judecatoria Ilfov in 2010 si actiunile in justitie intreprinse de liderii ANCMRR si ACDMRR, la Judecatoria Sectorului 1, vizand aducerea sub orice pretext a SCMD la Tribunal, pentru invalidarea existentei sale, in conditiile prevederilor noii legi antisindicale a dialogului social (Legea 62/2011). Din fericire, SCMD este infiintat pe Legea 54/2003.
·         Provocarea direct, prin Sorin Blejnar, a unui ilegal control ANAF, in perioada octombrie 2011 – 1 februarie 2012. Desi acesta a subliniat absoluta corectitudine a utilizarii banilor din cotizatii, de catre SCMD, desi toate CNR-urile au votat, inclusiv sub aspect financiar, in fiecare an, activitatea CD, balacarelile mergand de la insinuare la acuze fatise de frauda si insultele au continuat. Precizam ca in cadrul SCMD, Comisia de cenzori nu este condusa de un infanterist, ci de un expert contabil judiciar atestat.
·         Indemnuri din partea unor presedinti de filiala de a nu se plati cotizatia.
·         Atacuri si incercari de inlocuire a presedintilor de filiale devotati interesului general al rezervistilor cu persoane la care ambitiile proprii, stimulate de promisiuni din exterior, primeaza.
·         Atacuri mergand pana la insulte impotriva membrilor secretariatului general, a secretarului general si a vicepresedintilor CD cu responsabilitati juridice si media.
·         Conclavuri secrete la Craiova sau in curtea bisericutei Regimentului de Garda din Bucuresti, avand drept unic scop gasirea metodelor de contracarare a actiunilor si minimalizarea succeselor conducerii SCMD. Actiune concertata pe bloguri si pe Facebook, de denigrare, intreprinse de un grup de 5-6 persoane.
·         Desfiintarea unor filiale prin comasare.
·         Indepartarea membrilor din filiale, prin neascultarea propunerilor lor sau nechemarea acestora la adunari generale, decizia fiind luata, exclusiv, de catre un mic grup de adepti.
·         Transformarea responsabilitatii zonale in satrapie locala,  de catre un presedinte de filiala si un vicepresedinte CD interimar.
·         Neexecutarea hotararilor CNR, indeosebi a strategiei votata pentru 2014, neexecutarea si rastalmacirea hotararilor CD.
·         Erijarea unor persoane, mereu aceleasi, in “adevarata conducere a CD” si stricarea tuturor relatiilor stabilite de conducerea SCMD cu avocatii (cazurile Galca si Barla) sau tentativa de a indeparta noul cabinet de avocatura (cel care a castigat procesele cu ANCMRR), cu lideri ai partidelor politice (Victor Ponta, Gabriel Oprea sau Florin Simion, presedintele UDR), personalitati publice (ex. Mircea Cosea), posturi de televiziune (Antena 3 sau RTV) unde s-au depus cereri ca Dogaru sau Pricina sa nu mai fie invitati etc. Hilar este faptul ca domnul Oprea este blamat atunci cand poarta tratative cu conducerea SCMD, mergandu-se pana la a se solicita indepartarea d-lui Valeriu Pricina pentru acest lucru, dar devine "ingerul dreptatii" atunci cand sectantii, dupa ce au amenintat cu o negociere directa cu Victor Ponta au aterizat direct in curtea d-lui Viceprim-ministru Gabriel Oprea, printr-o pila de culise, exact cand acesta se afla de doua zile in tratative cu conducerea legitima a SCMD;
·         Rastalmacirea si acuza de implicare in politica a presedintelui SCMD, exact  de catre persoanele care au incercat sa impiedice colaborarea pentru europarlamentare cu UDR, pentru a se inscrie apoi in acest partid si a candida ei insisi pe listele lui. Acuzarea de implicare a SCMD in actuala campanie electorala, in pofida materialelor oficiale trimise de presedintele SCMD si tuturor membrilor si presei, declaratii de neimplicare sustinute public de candidatul Teodor Melescanu, de catre aceleasi persoane care au incercat sa-i confiste pe candidatii independenti Teodor Melescanu, Ioan Ghise sau Gheorghe Funar pentru partidul din care faceau parte, in perspectiva alegerilor din 2016 cand respectivii membri de sindicat se viseaza senatori, deputati, prefecti sau primari. Da, presedintele SCMD este de acord cu programul candidatului independent Teodor Melescanu, deoarece acesta este exact varianta 2014 a Contractului Social al CNSC (in care figureaza si toate revendicarile SCMD), asumat prin semnatura de liderii USL la 14 iulie 2012, insa doar partial onorat de catre acestia.
·         Acuzarea, prin insinuare, a presedintelui SCMD si a unor membri CD ca tradeaza facand “carare la Cotroceni” sau ca ar sta cu mana in “borcanul cu miere” al unor partide, cum ar fi UNPR. Inca odata, dl. Oprea este "rau" cand trateaza cu liderii SCMD, devenind "bun" cand trateaza cu sectantii. La fel ca in cazul fostului ministru Gl. (r) Dobritoiu Cornel, actualului ministru al Apararii sau al d-nei Gl. (r) Maria Lupu, persoane "acrosate" de aceiasi, pe cont si in interes propriu.
·         Incercarea disperata de convocare a CNR in vara aceasta, oricum inainte de alegeri, pentru debarcarea actualei conduceri care, in scopul obtinerii Legii pensiilor militare de stat, a amenintat actuala guvernare cu mobilizarea SCMD si a tuturor aliatilor din CNSC, adica a tuturor nemultumitilor tarii, in plina campanie electorala.
·         Amenintarea directa a conducerii SCMD cu "contramanifestatii" la pichetarea sediului USL din 4 martie 2013 (actiune care a dus la aparitia Legii 241/2013) si a pichetarilor preconizate pentru intreaga durata a campaniei electorale, actiune care a dus deja la abrogarea Cap. IV din Legea 329/2009 si a repus in discutii Legea pensiilor militare de stat. Actuala pichetare, care ii dispera pe unii, este nu impotriva candidatului Victor Ponta ci a deciziei angajatilor nostri parlamentari de a-si aproba concediu peste concediu, de a amesteca legislativul cu executivul si de a se implica in campania electorala, in loc sa lucreze, adica sa legifereze asa cum au promis, in ordinea stabilita de ei insisi, pentru: 1)Legea 404/2014 privindu-i pe diplomati, grefieri, functionari publici din Parlament, Curtea de conturi, fosti parlamentari etc; 2)Repunerea in plata a revolutionarilor; 3)Legea pensiilor militare de stat. O grava eroare strategica a d-lui Ilie Sarbu - daca legile mentionate treceau, acum erau respinse la promulgare de Traian Basescu, asemeni legii speciale a pilotilor, iar noi nu ne mai miscam de la Cotroceni, pana la disparitia de pe scena politica a individului!
·         Emiterea de acuze si comunicate in numele membrilor proprii, a unor alte filiale sau vicepresedinti zonali care habar nu au de initiativele in cauza.
·         Contactarea telefonica sau invitarea la cabale a presedintilor de filiale sau unor membri influenti de sindicat, cu vechile metode de politie politica, utilizate pe vremuri, pentru alegerea BOB-urilor etc.
In interesul cui actioneaza respectivii domni, care mor din dragoste de democratie sindicala, este limpede! Ce le-au promis basistii pe picior de plecare din armata sau liderii bulversati ai actualei Puteri mixte, putem banui! De ce se lasa prostiti a mia oara? Nu stim! Sa fie oare orgoliul bolnav, nefondat pe merite si fapte reale? Se prea poate! In ceea ce ne priveste vom convoca membrii fondatori pentru a le expune situatia si a vedea ce decid, si expunem situatia, spre stiinta tuturor membrilor SCMD, pentru a se lua o hotarare salutara pentru sindicat, atat in ceea ce priveste desfasurarea CNR 2014 cat si faptele si deciziile supuse acestuia.
Pe baza de date certe, am onoarea sa va informez ca totul se subsumeaza unui joc operativ declansat de basistii care tremura de frica pedepsei, din interiorul MApN si numai MApN! Nu-i intereseaza schimbarea conducerii SCMD, se opun Legii pensiilor militare de stat, susceptibile, cred ei, de a-i lasa fara veniturile "meritate" pentru lichelismul politic dovedit in sprijinirea regimului Basescu-Boc, ii intereseaza doar desfiintarea SCMD, ca ultim cadou facut lui Tatuca al lor, pe picior de plecare, stimuland ambitiile sau prostia fudula, construind o capcana pentru presedintele SCMD. In nebunia generala, printre racnete si acuze absurde, acesta ar trebui sa semneze un document care ar duce in 30 de zile la desfiintarea SCMD. Amanunte la CNR!
Organizatii (ale rezervistilor) exista cu zecile. Sindicatul este numai unul! Si, fara sindicat, soarta tuturor celor care se imbata cu vorbe goale si cu propria importanta ar fi fost astazi de neinvidiat.
Fac apel la toti membrii de buna credinta ai SCMD si la toti membrii CNR sa ne indepartam cu mare grija panza de pe ochi, sa judecam la rece si, impotriva tuturor intereselor si jocurilor operative, sa pastram Sindicatul ca sindicat, pentru ca este unica sansa de revenire la normalitate pentru noi si pentru Tara.
Honor et Patria! Vae victis!
Presedintele SCMD,
Col.(r) dr. Mircea Dogaru