Gabriel Oprea - am fost si raman un sustinator al intereselor legitime ale militarilor

marți, 19 august 2014

Cu privire la relatiile in plan intern ale SCMD

In atentia membrilor Comitetului Director, Birourilor Operative ale filialelor si a tuturor membrilor SCMD

Doamnelor si domnilor,
Intrucat memoria poate sa joace feste unora dintre colegii nostri, in ceea ce priveste relatiile si reprezentarea SCMD, de altfel clar statuate, va punem la dispozitie fragmente din documentele CNR 2011-2013, votate in unanimitate in cadrul forumului suprem de conducere al SCMD. 

Nu inainte de a preciza ca ne raportam la intreaga societate civila dar si la factorul politic, exclusiv prin prisma obiectivelor noastre ca sindicat, dar si a obligatiilor noastre constitutionale ca militari. 

La ora actuala, SCMD nu este angajat fata de nici un candidat la presedintie, sperand ca pana la 30 septembrie a.c. avizele pozitive ale Guvernului pe proiectele de legi care ne intereseaza sa fie transmise si acestea sa-si urmeze cursul in Parlament. S-a  stabilit doar in CD reluarea pichetarilor cu 1 oct. a.c., daca acest lucru nu se va intampla.

In ceea ce ii priveste pe candidati, cei care ni s-au adresat si ni se adreseaza in continuare (4 pana in prezent), in calitate de organizatori ai Societatii civile, le solicitam adresare in scris, adresare pe care o vom prezenta, la fiecare in parte, pe "Platforma civica", pentru ca aliatii SCMD sa decida in ceea ce ii priveste.

Personal, consider ca vor mai apare candidati, situatia definitivandu-se intre 3 si 10 septembrie a.c., cand multi dintre ofertantii actuali vor fi disparut ca si dl. Cristian Diaconescu, si ca, oricum, indiferent de ce vom face noi, romanii, candidatii trebuie sa aiba si girul mult prea numerosilor stapani externi. A fost evident acest lucru in 1996, in 2004, 2009 si la referendumul din 2012.

Sa rememoram deci, impreuna, prevederile si directivele trasate de catre CNR in privinta relatiilor SCMD - SOCIETATEA CIVILA:

CNR 2011
Extras din Bilant:
<
se afla sub coordonarea directa a presedintelui care angajeaza sindicatul prin semnatura si stampila.
In perioada de referinta s-a organizat Departamentul relatii, axandu-se pe urmatoarele directii.
Relatii interne

1.    Primordiala a fost stabilirea de legaturi cu centralele, federatiile si sindicatele nationale, in acest sens SCMD facand oferta la nivel central si filiale de a sprijini orice actiune impotriva Guvernului, fiind prezent cu forte cuprinse intre 1500-6000 de participanti la marile mitinguri si demonstratii organizate de BNS si CNSRL FRATIA in capitala si in tara in perioada iunie 2010-mai 2011. S-au stabilit legaturi de colaborare la nivel filiale si in Bucuresti la nivel central.
2.    Au fost incheiate protocoale de colaborare cu:
·         SNLP (Stefan Teoroc)
·         PUBLISIND, Federatia Sindicatelor di Administratia Publica (Gabriel Chifu, Stefan Teoroc)
·         Federatia Nationala a Muncii, 16 sindicate (Constantin Cretan);
·         Sindicatul Justitia (Satu Mare, Doina Bart,)
·         Uniunea Sindicatelor din Spitalele CFR (Denisa Popovici) si Alianta Nationala Sindicala Feroviara (Ion Molea, Denisa Popovici)
·         Federatia Sindicatelor din Justitie (Vasile Persinaru)

3.    Cooperarea in baza intelegerilor verbale directe s-a realizat si cu :
·           SNPPC (Marin Gruia)
·         SNPV „Pro Lex” (Marius Idita);
·         FSI „”Spiru Haret”” (Marius Nistor)
·         FSLI (Liviu Pop Marian)
·         DGASP Sector 3 Bucuresti (Alexandru Caliniuc)
Relatii cu ONG-urile
 1. La nivel filiale, SCMD a dezvoltat o buna legatura cu toate filialele asociatiilor nationale ale militarilor. Nu si la nivel central, datorita subordonarii politice a d-lor generali Iliescu, Adomnitei si Lopatita.
 2. relatii de colaborare s-au dezvoltat cu:
  • Asociatia nationala a cadrelor militare in Rezerva „”Avram Iancu”” (Oradea, Bartos Grigore)
  • Liga Militarilor profesionisti (Albu Dan)
  • Asociatia Cadrelor Militare Disponibilizate din Romania (Cdor Voicu Andrei)
  • Asociatia Ofiterilor de Geniu, in Rezerva si in Retragere „”Constantin Harjeu”” (Gl. Constantin Teodorescu)
  • Asociatia Cadrelor Militare de Cai Ferate si Transporturi (Col Vasile Constantin)
  • Asociatia Cadrelor de Chimie Militara, in Rezerva si in Retragere „”C.T. Nenitescu”” (Col. Dumitru Prunache)
  • Asociatia Medicilor si Farmacistilor Ofiteri de Rezerva din Romania „”Carol Davila”” (Gl.mr dr. Ion Dragusin)
  • ANCMRR Filiala Sector 5 Bucuresti (Col. Filip vasile Rotaru)
  • ANCMRR „”General Traian Mosoiu””, Filiala Bihor
  • ANCMRR Vrancea (Cdor Chirica Aurelian)
  • Asociatia Nationala „”Cultul Eroilor””

 1. O buna colaborare a dezvoltat SCMD cu urmatoarele ONG-uri civile:
·         Fundatia FACIAS (Oana Florea)
·         Federatia Nationala Omenia a CARP-urilor (Aurel Gangu)
·         Asociatia nationala a Pilotilor (Costica Manolache)
·         Federatia pensionarilor Petrolisti (Stefan Pantazi)
·         Miscarea Nationala de Rezistenta, brasov (V. Trocan)
·         Asociatia Proprietarilor pe Legea 12 si a chiriasilor din casele nationalizate (Col Stelian Opris)
·         Asociatia pentru Respectarea Democratiei „”Octavian Paler”” (Ion Pamparau)
·         Consiliul Pensionarilor din Sector 4 Bucuresti (Elena Deaconescu)
·         Asociatia Diplomatilor de Cariera (ambasador Ion Porojan)
·         Forumul Civic al Romanilor din Harghita,  Covasna si Mures (Dan Tanase)
·         Asociatia Datoria Strabuna (Oradea)
Relatii cu partidele politice
SCMD a stabilit legaturi la nivel  filiale si central, la nivel presedinti cu:
·         PSD (Victor Ponta)
·         PNL (Crin Antonescu)
·         PC (Constantin Daniel)
·         PD (Viorel Ringhilescu)
·         PPDD (Dan Diaconescu)
·         S-a raspuns pozitiv la invitata la discutii a d-lui Kelemen Hunor (UDMR)
·         La nivel filiale au avut loc contacte si cu PNTCD si alte partide.
·         UNPR ne tatoneaza la nivel central si, desi s-a raspuns pozitiv, pt ca SCMD este echidistant fata de partide, inca nu s-a stabilit o intalnire cu dl Oprea.
·         Deputati si senatori apartinand tuturor partidelor
Relatii cu institutiile statului
Acestea sunt tensionate data fiind politica actualei puteri fata de militari si cele circa 22.000 de procese si plangeri penale ale SCMD. SCMD ramane deschis dialogului. La nivel local avem bune relatii cu BOR prin IPS Andrei Andreicut, , IPS Ion Selejan, s.a.
Muzeul Militar National a fost partenerul SCMD in actiunea de omagiere a Diviziei 11 Infanterie cu ocazia implinirii a 35 de ani de la infiintare, la Oradea, 15.08.2011 (SCMD-sponsor).
Universitatea Babes Bolyai – partener SCMD care sposorizeaza Conferinta internationala cu tema „Anularea pensiilor speciale- discriminare sau realitate?” (Cluj napoca, 15.08.2011) organizata de Asociatia de Studii in Dreptul Constitutional si Drepturile Omului (ASCDO).
Relatii internationale
Pe baza plangerilor depuse de SCMD la comisiile UE si Secretariatul general NATO, SCMD a transmis mesaje sindicatelor si ONG-urilor militare europene avertizand asupra experimentului desfasurat in Romania privind destructurarea institutiei militare si a centralelor sindicale si avertizand ca, odata SCMD invins, precedentul va fi folosit si in alte state europene. Punctual, SCMD s-a adresat sindicatelor din Ungaria dupa aparitia legilor Boc – Basescu la Budapesta si iesirea militarilor in strada, cu propuneri concrete de colaborare. Nu s-a primit inca raspuns.
De la Secretariatul general  NATO ni s-a comunicat ca sunt probleme interne ale Romaniei. EUROMIL ne-a raspuns prin secretarul general dr. Gerhard Albrecht ca vom fi contactati de presedintele Emmanuel Jacobs si  vicepresedintele  Bernhard Gertz, dupa 8 octombrie. Inca asteptam.
Un raspuns pozitiv pe linia cooperarii am primit deocamdata doar de la William Webb, presedintele PDFORRA (Permanent Defence Force Other Ranks Representative Association) din Dublin, Irlanda.
Extras din Rezolutie:
De asemenea, obiectiv prioritar va ramane atragerea societatii civile si organizarea acesteia pentru actiune, in jurul programului numit PLATFORMA CIVICA, sprijinirea sau nu a unor canditati la viitoarele alegeri fiind conditionata de adoptarea de catre acestia a respectivului program. Pe larg, dupa ce presedintele SCMD a adus clarificari in ceea ce priveste strategia coordonarii de catre SCMD a societatii civile, Col.(r) Pricina Valeriu, vicepresedinte SCMD, a explicat strategia SCMD in domeniul contracararii ofensivei imagologice si psihologice declansata de Guvern impotriva pensionarilor militari - in mod special, si a pensionarilor - in general, dar si a salariatilor, atragand atentia ca SCMD incepe sa devina un obiectiv prioritar strategic al Puterii, de infrangere a oricarei rezistente.
CNR 2012
Extras din Bilant:
I.                  Directia Relatii
Pe baza Rezolutiei din 20.10.2011, Departamentul Relatii al SCMD s-a constituit ca principala forta de riposta si de aparare in domeniul razboiului psihologic, dar si in factor de coeziune a potentialilor aliati si creare de lobby in mediul politic si parlamentar.
Filialele SCMD au incheiat protocoale de colaborare cu filialele USL, dar in mai mica masura, relatii de colaborare asa cum s-a cerut, cu organizatii teritoriale sau locale ale societatii civile.
La nivel central insa, SCMD, prin Departamentul Relatii, a dezvoltat cerinta impusa de Rezolutia CNR din 20.10.2011, pe care v-o reamintim: “De asemenea, obiectiv prioritar va ramane atragerea societatii civile si organizarea acesteia pentru actiune, in jurul programului numit Platforma Civica, sprijinirea sau nu a unor candidati la viitoarele alegeri, fiind conditionata de adoptarea de catre acestia a respectivului program”. Or, respectivul program a fost adoptat prin vot unanim la 7 octombrie 2011, la Bucuresti, la manifestatia din Piata Eroilor Patriei, dedicata Zilei Internationale a Muncii Decente. Acest program in 12 puncte a fost votat de toti participantii SCMD, reprezentantii filialelor din Bucuresti si Ilfov, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Sudul Moldovei, Sudul Ardealului si Botosani, prezenti, ca si de reprezentantii aliatilor care au semnat protocoale cu SCMD, din partea minerilor, constructorilor, agentilor de protectie si paza, protectia copilului, protectia animalelor, profesorilor, Sanitas Bucuresti, ceferistilor, lucratorilor din spitalele CFR si a federatiilor sindicatelor si asociatiilor pensionarilor civili. Or aceasta Platforma in 12 puncte, care a fost trimisa de 4 ori presedintelui, Guvernelor Boc-Ungureanu, TVR, SRI, si odata Adunarii Anuale Parlamentare NATO, prin delegatii reprezentative conduse de dl Gl Mandu Petrisor, ca si intregii media din Romania si de aiurea, contine punctele atacate de ciracii Basescului (ca si de tradatorii din SCMD, votanti ei insisi) cu ocazia Referendumului. Este vorba despre prezentarea CCR, DNA, ICR, etc. drept structuri de politie politica de tip stalinist, ale caror existente in forma actuala nu se justifica. Intre timp toata lumea s-a lamurit ca lucrurile asa stau, SCMD a dobandit un ascendent in societatea civila, datorita curajului de a denunta evidenta, incat nu ne pot umple decat de un sentiment de mila tentativele de tip basist ale unor persoane  din interior, de a crea tulburari pe aceasta tema.
Referitor la relatii, SCMD a creat prin protocoale de colaborare un vast sistem de aliante,  cuprinzand 57 de federatii sindicale, sindicate, asociatii, uniuni, fundatii, forumuri, etc. numit doar pentru pentru usurarea dialogului cu clasa politica in ansamblu, Consiliul National al Societatii Civile, pentru ca era prematur sa se utilizeze termenul de “Forta a Treia”. In toate statele lumii, Forta a Treia se manifesta de 60 de ani, ca masa organizata, ca grup de presiune prin vot a societatii civile, ca garant al democratiei constitutionale, impotriva politicului deviant si pentru apararea intereselor majoritatii populatiei natiunii si statului. Cu alte cuvinte obiectivele Fortei a Treia in USA, Germania, Franta, Spania, Australia, etc. sunt chiar obiectivele inscrise in statutul SCMD.
Actionand atipic din momentul infiintarii sale, ca forta inteligenta si combativa a rezervistilor, SCMD s-a impus opiniei publice drept singura forta capabila sa organizeze societatea civila si drept singurul garant adevarat al majoritatii democratice al existentei natiunii si statului. Daca avem membri care nu inteleg acest lucru, ca nu putem castiga nimic singuri, ci doar in fruntea unei coalitii, si ca tocmai prin aceasta ne justificam calitatea de militari aparatori ai natiunii, nu avem ce face! Si noi suntem parte a societatii romanesti, iar aceasta a decazut constant si programat in ultimii 22 de ani.
Faptul ca unii, manati de ambitii personale, inteleg altceva, primesc si difuzeaza cu bucurie diversiunile si insultele basiste, printre damfuri bahice, conteaza prea putin. SCMD si aliatii sai au adus la discutii, in jurul unui adevarat program de guvernare, numit Contractul Social, pe copresedintii USL, obligandu-i prin atitudini dure, atunci cand ne-au uitat, vazandu-se cu sacii in caruta, sa semneze un protocol de colaborare, dovedind ca aceasta este calea. Domnul Ponta a intrebat de altfel, “cate voturi reprezentati?” Sa-i fi spus ca 20.000, din care real 10%? Ne dadea pe usa afara!...I-am spus 6 milioane si am verificat impreuna numarul de cotizanti ai SCMD, ai federatiilor pensionarilor civili si ai tuturor celorlalti aliati si atunci s-a lasat convins. Este bizar ca, din interior si din exterior, oamenii Basescului ne ataca pe 3 directii. Desfiintarea sistemului de aliante al SCMD ( pentru ca noi am fi aia purii, o mana de napoleoni in fruntea mesei, care nu conteaza pentru nimeni), pe marginea existentei unui consilier cetatean american la SCMD, care ne-a adus la tratative reprezentanti ai Pentagonului si Departamentului de Stat american, relatii directe cu marea presa occidentala si 43 de potentiali aliati in Europa si SUA, care au primit si acceptat de la noi sinteza privind dictatura din Romania, si a carui existenta ii ridica Basescului probleme insurmontabile in calea desfiintarii sindicatului, dar si a existentei Departamentului Relatii, pe care toti interesatii vor sa-l devoalam. Da, exista, este format din cei mai buni specialisti pe care i-au avut Armata, Internele si Serviciile, am refuzat si refuzam sa-i expunem ca sa-i facem tinta de atac, dar cel putin pe americani acesti specialist i-au  convins ca suntem ofiteri pregatiti in sistem NATO si adevaratul cap de pod al NATO in extremul Est.
Relatii am dezvoltat cu patroni ai ultimelor capacitati productive din Romania, cu oameni politici care-si inteleg menirea, indiferent de partid, cu oameni de cultura, cercetatori si analisti politici autentici, cu toti cei care pot sa sprijine efortul national al SCMD. Prin Departamentul Relatii dar si prin aliati am reusit sa contracaram valul de minciuni lansat de pedelisti si uneperisti in ceea ce priveste situatia noastra, sa promovam ultimativ la nivelul liderilor PNL. PC, PSD si membrilor Guvernului, prin scrisoarea deschisa dar si prin discutii intre patru ochi, ideea emiterii pana la declansarea campaniei electorale a problemelor care ne intereseaza:
1)    OUG pentru revenirea cuantumului ajutoarelor sociale scazute la nivelul pensiilor militare din 2010;
2)    OUG pentru abrogarea Cap. IV din Legea 329/2009,
3)    Inscrierea la Senat si urgentarea votarii Proiectului Legii pensiilor militare de stat;
4)    Abrogarea Legii 119/2010. De notat ca problemele, cu aviz cu tot, au fost ridicate in Guvern de d-na ministru Mona Pivniceru, interesata in slabirea presiunii asupra tribunalelor din tara si asupra Curtilor de Apel.
Prin Departamentul Relatii, suntem astazi in situatia de a dialoga cu reprezentante economice reale ale NATO in Romania si cu omologi europeni, in masura sa sprijine pe viitor SCMD, inclusiv prin sponsorizari.
Prin relatiile SCMD am evitat lipsirea noastra de drepturi ca incriminati pentru evenimentele din dec. 1989, am obtinut amnistia fiscala si avizul pentru Ordonantele pe care le vrem, prin ei am reobtinut calatoriile gratuite, prin ei am iesit in lume cu fata curata, ca adevarata locomotive  a societatii civile din Romania. Hai sa desfiintam totul, pentru ca X nu pricepe ce-i razboiul de coalitie, pentru ca Y nu intelege ce-i razboiul din umbra, si pentru ca Z nu-l inghite pe Col Dogaru, pe Col. Pricina, pe Col. Popescu, pe Col. Macovei sau pe dl Gl Mandu, ei, cartitorii, avand toate raspunsurile la degetul mic de la piciorul stang!... Iar daca ar avea pe mana, fara control, si toate veniturile sindicatului, asta ar fi dea dreptul exceptional, i-ar ajuta sa se simta cu adevarat bine, in fruntea mesei.
Si cu acestea trecem la cea mai spinoasa directie de actiune ….
CNR 2013
Extras din Bilant:

VI.            Relatii
Doamnelor si domnilor,
Sistemul de relatii al SCMD s-a dezvoltat si consolidat in 2013, tinand seama de recomandarile CNR 2012, de strangere a legaturilor cu activii, cu ONG-urile rezervistilor, dar si cu societatea civila, pe deoparte, pe de alta, in functie de schimbarile permanente in peisajul politic intern si international .............................................................................................................................
In ceea ce priveste colaboarea in cadrul societatii civile, cu federatiile sindicale, sindicatele si ONG-urile care au semnat "Platforma civica" acestea au continuat in cadrul sistemului nostru de aliante numit CNSC. Ca sa intelegem democratia romanesca, trebuie insa amintit un fapt hilar: am solicitat OSIM-ului o simpla rezervare de nume (pentru ca nimeni sa nu foloseasca aceste nume), contra plata, pentru CNSC, Forta a Treia si Alternativa Nationala. Dupa ce initial ni s-a raspuns pozitiv, am primit, la 6 luni, o scrisoare de retractare, conform careia, ei nu inregistreaza denumiri susceptibile de a trimite la politic sau imoralitate. Le-am platit polita, trimitand 6 membri ai SCMD, ca persoane fizice (fara implicarea SCMD), care si-au exprimat dorinta bine argumentat, cu exemple din Romania si din alte tari, de a inregistra un nou nume si aceasta, in perioada in care presedintele tergiversa promulgarea Legii 241/2013. Numele era "Asociatia victimelor regimului Basescu". Asteptam raspunsul. Cum insa Legea a fost promulgata, nici noi n-am mai insistat.
Dintre membrii CNSC, am dezvoltat, in mod deosebit, o relatie de colaborare  cu Dragos Militaru, cetatean canadian, presedintele Sindicatului National al Revolutionarilor, contracarand impreuna, inclusiv prin discutii cu secretarul de stat Victor Socaciu, tentativele de eludare din Legea Recunostintei a urmasilor militarilor decedati in 1989, a celor raniti, arestati atunci sau avand alte merite, demonstrand ca, parte din cei detasati in economie, nu au fost alarmati, n-au actionat din ordin ci potrivit propriei constiinte si curajului fiecaruia. Ii indemnam pe toti cei care ni se adreseaza, pentru ca si ei au zeci de organizatii, sa urmeze linia sindicatului lor. Cu acesta ocazie am constatat ca foarte multi sunt rezervisti, in special subofiteri si maistri militari, care, fara a fi membri ai SCMD au in vedere si interesele sindicatului. Avem nevoie de ajutorul lor, pentru contracararea razboiului de imagine declansat impotriva militarilor, in vederea stimularii urii populatiei impotriva noastra, indeosebi in perspectiva anului 2014, cand "Diversiunea Visinescu", in permanenta extindere, se va generaliza asupra tuturor rezervistilor din MAI, servicii si MApN, urmand sa fim facuti toti, nu numai "teroristi" ci si "tortionari", cu toata gargara imbecila privind comunismul, regimul si cei care l-au sustinut, obiectivul fiind anihilarea noastra totala.
Am dezvoltat legaturile cu Alianta Nationala Sindicala Feroviara si USS CFR, sprijinindu-i atat in dialogurile cu ministrii cat si la manifestatiile vizand satisfacerea revendicarilor lor si pastrarea spitalelor CFR la Transporturi. In schimb, am beneficiat si beneficiem de sprijinul d-nei presedinte Denisa Popovici in toate cazurile de asitenta medicala in care am solicitat ajutorul. Mai mult, aceste federatii au lansat propunerea, concretizata, de includere a numelui presedintelui SCMD printre "Oamenii schimbarii", premiati la Gala premiilor Revistei VIP, pe 18.11.2013.
Am sprijinit in actiuni , la cerere, Sindicatul Tinerilor Profesori, continuam sa sprijinim Federatia Nationala a Muncii care pare a castiga razboiul cu celebrul Condescu la Targu Jiu si Federatia Nationala Unirea a Pensionarilor, dl. Dumitru Cojanu fiind coparticipant la cererile si discutiile initiate de Radu Toma cu SRTV si SRR privind emisiunile "Ora pensionarului".
Avem in continuare, ca membri, veterani ai Pietei Universitaii, intrucat fenomenele care se intampla acolo, exclusiv de manipulare politica, ne intereseaza in mod deosebit in perspectiva anului 2014.
Am stabilit o noua relatie vizand colaborarea nemijlocita in problema legislatiei pensiilor militare si a dreptului rezervistilor la munca, cu SNPPC prin d-nii comisari sefi Marian Gruia si Dumitru Coarna.
La nivel extern, pe langa relatiile de presa si in mediile diplomatice facilitate de dl. Radu Toma, am dezvoltat prin acelasi, relatii la nivelul Departamentul de stat SUA, avand 3 discutii cu raportorul pentru Romania si Moldova si 4 intalniri cu consiliera fostului secretar de stat Hillary Clinton. De asemenea, cu Alexandr Dughin, presedintele miscarii eurasiene din Rusia si consilier al presedintelui Vladimir Putin, infatisand, de fiecare data, exclusiv situatia aberanta a rezervistilor, ofensiva legislativa impotriva lor, posibilitatile si actiunile noastre de contracarare. Tocmai pentru ca de la cel mai inalt nivel, cel prezidential, ni s-a fabricat in mod diversionist o imagine neconforma cu realitatea. In dialogurile cu cei de mai sus, ca si in reuniunile stiintifice patronate de Adrian Nastase la Fundatia Nicolae Titulescu, in prezenta reprezentantilor ambasadorilor SUA si Rusiei, am stopat diversiunile anti Putin in privinta tezaurului Romaniei, am afirmat ca Romania nu este o tara de mana a treia, solicitand Departamentului de Stat al SUA sa ne trimita ambasadori profesionisti nu lobbysti pusi pe jaf, care, in numele democratiei sa ne ceara direct, noua, rezervistilor, sa zicem mersi ca nu se trage in noi de pe blocuri, ca in Siria.
Impreuna cu Radu Toma, care asigura SCMD toate documentarele pe problemele de interes intern si extern, din perspectiva analistilor si a media care ne intereseaza am precizat ca, intrucat SCMD a fost singura forta din Romania care l-a sustinut pe Obama in alegeri si a treia voce care l-a felicitat pentru victorie, avem dreptul sa solicitam infierarea, ca "tradator universal" de profesie, a numitului I.M. Pacepa, care in campania electorala din SUA a intervenit cu abjecte balacareli dambovitene, facandu-i public pe John Kerry, actualul secretar de stat si pe actualul presedinte Obama agenti KGB.
SCMD a dezvoltat relatii asa cum s-a amintit cu patroni de firme, de banci, de retele hoteliere sau de alimentatie, de farmacii sau clinici private, cu cabinete de avocatura, facandu-le cunoscute ofertele, filialele avand intreaga libertate pe plan local, de a le da curs, daca acestea au fost serioase. Modalitatea de dezvoltare a tuturor relatiilor SCMD va fi cuprinsa in proiectul de strategie a SCMD pe 2014.

Extras din Strategia stabilita pentru 2014:
o   In relatiile cu Societatea Civila:
§  Largirea contactelor pe linia colaborarii, inclusiv atragerea sau oferirea de sprijin in actiuni comune, cu toate asociatiile si fundatiile rezervistilor prin:
ü Menajarea orgoliilor tuturor contactatilor;
ü Explicarea faptului ca apartenenta la SCMD nu exclude activarea, in continuare, in zeci sau sute de asociatii;
ü Explicarea faptului ca SCMD, tocmai pentru ca este sindicat, are, fata de asociatii, alta greutate si alte posibilitati si mijloace de manifestare.
§  Largirea aliantelor la nivel local/national prin:
ü Atragerea tuturor filialelor/sindicatelor civile si ONG-urilor civile sub stindardul Platformei Civice;
ü Adaptarea Platformei Civice la realitatile anului 2014 (misiune asumata de un grup de romani americani, prin ing. Mihai Popescu);
ü Consolidarea sistemului de aliante existent, prin oferirea de sprijin aliatilor si promovarea de actiuni comune (memorandumuri, advertismente?, dialoguri, actiuni media, etc.).
§  Promovarea in Media a imaginii SCMD, de promotor al dreptatii sociale si nationale si organizator/catalizator al energiilor Societatii civile, de aparator al tuturor cauzelor nationale;
§  Extinderea lobby-ului SCMD in mediile intelectuale si de presa.
o   In relatiile cu clasa politica
Parafrazandu-l pe dl.vicepresedinte col.(r) Radu Aromanesei, va propun “sa facem poilitica rezervistilor in interiorul partidelor” prin:
·        Dezvoltarea relatiilor cu, atragerea in SCMD a rezervistilor din, promovarea in functii a membrilor SCMD in partide, in ordinea urmatoare:
o   Cele 4 partide componente, inca, ale USL;
o   Partidele mici, noi, gruparile politice care aspira la calitatea de partid;
o    PDL, abandonat de presedinte si aflat in degringolada.
·        Evitarea manifestarii publice, la nivel general (SCMD), a unei preferinte catre unul sau altul dintre partide, cu justificarea perfecta, sub aspectul interesului imediat, a eventualelor aliante conjuncturale pe care le vom incheia, avand permanent in vedere lichidarea in fasa a adversitatilor inutile si maximul de avantaje pentru SCMD;
·        Implicarea in alegerile europarlamentare cu intreaga masa de vot coordonata de SCMD, cu maxima abilitate, in functie de evolutia partidelor, astfel incat si SCMD sa aiba candidati pe liste si alesi. (voi expune solutia, verbal doar, solicitandu-va adeziunea la orice alianta electorala pe care o vom incheia, indiferent cat de bizara va parea, daca vom incheia);
·        Implicarea in alegerile prezidentiale, in functie de oferta factorului extern, pe principiul sustinerii “raului cel mai mic” pentru SCMD, militari in general si natiunea romana;
·        Implicarea in eventualele alegeri generale anticipate, direct, cu intreaga masa de vot coordonata de SCMD, pe acelasi principiu al “raului cel mai mic”, eventual prin incheierea unei aliante electorale, care sa aduca membri SCMD si aliati in parlament si guvern.
Va trebui sa actionam, in asa fel, incat nici un partid sa nu vada in noi un potential adversar, ci un potential aliat avand, in permanenta in vedere ca in politica nu exista, in fapt, morala, sentimente, idealuri ci doar interese si grupuri de interese, adversarii de astazi devenind, asa cum s-a dovedit, aliatii de maine si invers.>>

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU