marți, 17 septembrie 2013

Militarii în rezervă din Timiş salută decizia parlamentului de a le reîntregi pensiile

militariDSCF96 1Membrii Sindicatului Cadrelor Militarilor Disponibilizate în Rezervă şi în Retragere (SCMD) Timiş salută faptul că, în luna octombrie 2013, prin voinţa actualului parlament, pensiile militarilor în rezervă, drastic diminuate de regimul Boc-Băsescu, vor reveni la valoarea din decembrie 2010.
Totuşi, colonelul în rezervă Radu Aromânesei, preşedintele SCMD Timiş, vrea să amintească de o ultimă şicană la care mai sunt supuşi militarii în rezervă. Colonelul Aromânesei a reamintit că reverberaţiile guvernării portocalii încă se mai fac simţite.
„Pentru a diminua presiunile făcute de SCMD împotriva acţiunilor abuzive la adresa rezerviştilor, dregătorii de atunci au acordat tuturor militarilor, în activitate sau în rezervă, nişte sporuri băneşti care legal erau prevăzute doar pentru prima categorie, pentru cei din serviciul activ. Tot în scopul slăbirii forţei de impact a sindicatului militarilor, aceeaşi guvernanţi au operat «umflarea» pensiilor unor categorii de rezervişti, pentru a-i determina să se desolidarizeze de acţiunile în favoarea redobândirii drepturilor samavolnic anulate”, a explicat colonelul.
SCMD a sesizat şi a condamnat manevra, continuând să acţioneze consecvent, prin toate mijloacele legale împotriva abuzurilor, dar nu a putut împiedica efectele produse în mod ilegal de acţiunile unei clase politice conduse doar de interese de partid.
„Realizând că este vorba de o încălcare a legalităţii, actuala conducere a MApN a fost obligată să anuleze sporurile acordate de cei care au urmărit bulversarea sistemului militar. Astfel, au fost emise noi decizii de pensie în cuantumuri evident diminuate, fără a acţiona retroactiv pentru recuperarea sumelor aşa zis necuvenite – deoarece nimeni nu a solicitat să le primească, ba dimpotrivă - iar în cazurile izolate, când din eroare s-au produs asemenea recuperări, s-a revenit asupra măsurii, retrocedându-se sumele plătite. Sigur, această măsură a produs noi nemulţumiri în rândurile unor oameni şi aşa bulversaţi ani de zile de această sarabandă a pensiilor, dar conform principiului dura lex sed lex nu putem decât să ne conformăm, cu speranţa că aceasta este ultima şicană”, a conchis colonelul Aromânesei.  

Preluare din Ziua de Vest